Fiksna protetika

Image

Delovni čas

  • Ponedeljek 13:00 - 19:30
  • Torek 07:00 - 13:30
  • Sreda 13:00 - 19:30
  • Četrtek 07:00 - 13:00
  • Petek 07:00 - 13:00

S storitvijo v zobni ordinaciji sem bila neizmerno zadovoljna. Dejansko znajo poslušati in uresničiti vse želje v kolikor je to mogoče.

Image

Katarina

Fiksna protetika

Fiksna protetika

Izguba enega ali več zob povzroči zmanjšanje zvečne površine, izraščanje zob nasprotnega zobnega loka v vrzel, nagibanje zob v vrzeli in neestetski videz.

Kadar je zob prizadet do takšne mere, da ga ni možno več mogoče zadovoljivo obnoviti z zalivko, ga lahko restavriramo z delnimi prevlekami – onlayi/inlayi ter polnimi prevlekami.

Vrzeli v zobnem loku lahko oskrbimo z mostičkom, ki ga sestavljata najmanj 2 prevleki in 1 ali več členov. Mostiček se na nosilne zobe cementira ali lepi, odvisno od vrste materiala. Seveda pa je možno manjkajoče zobe nadomestiti tudi z zobnimi vsadki – implantati.

Prevleke so lahko narejene iz različnih materialov, od zlata do polnih porcelanov. Kaj je za vas najprimernejši material, se odločimo glede na situacijo v ustih, seveda pa upoštevamo tudi želje in možnosti pacienta.

Vsako protetično delo se najprej začne z dobrim načrtom, ki zobozdravniku lahko vzame kar precej časa. Zobozdravnik v obzir vzame klinično sliko, rentgensko ali CT sliko, anamnestične podatke pacienta, pacientove želje in finančne zmožnosti.

Za vsak problem obstaja ponavadi več rešitev. Zobozdravnik seznani pacienta z vsemi informacijami, izvedbenimi in finančnimi. Zobozdravnik predlaga po njegovem mnenju najprimernejšo rešitev, odločitev pa je na koncu pacientova.

Mostiček

Prevleka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Da bi lahko ustrezno pripeljali storitev do konca je potrebno več obiskov zobozdravnika. Koliko časa bo trajalo je odvisno od obsega popravila in koliko pripravljalnih postopkov pred pričetkom storitve je potrebno predhodno opraviti.

Pacienta po posegu oskrbimo z začasnimi prevlekami ali provizoriji, ki zaščitijo zobe in pacientu povrnejo nasmeh takoj po posegu.

Običajno so končne prevleke izgotovljene v enem do največ nekaj tednov, odvisno od velikosti obsega.

 

Za naročilo na pregled nam lahko pošljete elektronsko sporočilo na info@tdent.si ali pa nas pokličete na tel. 040802532