Ustna higiena

Image

Delovni čas

  • Ponedeljek 13:00 - 19:30
  • Torek 07:00 - 13:30
  • Sreda 13:00 - 19:30
  • Četrtek 07:00 - 13:30
  • Petek 07:00 - 13:00

Ustna higiena

Ustna higiena

Večina ljudi je prepričanih, da dobro skrbi za ustno higieno z vsakodnevnim ščetkanjem zob, a že pri prvem obisku ustnega higienika se prepričajo, da živijo v zmoti.

 

Vsakodnevno ščetkanje zob je izjemno pomembno, vendar pa še zdaleč ni dovolj. Za ustrezno čiščenje ustne votline morate namreč uporabiti tudi zobno nitko in medzobno ščetko, s katerima dosežete težko dostopna mesta, ki jih s ščetko sicer ne bi. Tako preprečite, da bi se tam nalagale zobne obloge, ki se sčasoma spremenijo v zobni kamen, ki povzroči vnetje dlesni.

 

Čiščenje zobnega kamna se običajno naredi v enem obisku in traja med 45 in 60 minut. Odvisno je od tega, koliko je oblog in ali je bila ustna higiena že kdaj opravljena. Z ultrazvočnim inštrumentom se odstrani mehke in trde zobne obloge na tistih področjih, ki jih ščetka ne more doseči. Sledi peskanje zob in poliranje zob, ki odstrani morebitna površinska zabarvanja na zobeh.

 

Redni obiski ustnega higienika bistveno vplivajo dolgo življenjsko dobo zob, posebej pomembni so pri skrbi za protetične nadomestke, kjer je ustna higiena lahko otežena.

 

Če ustni higienik opazi znake bolezni dlesni, ki potrebuje nadaljnje zdravljenje in vas bo napotil ​​k zobozdravniku ali parodontologu.

 

Spodnja slika prikazuje stanje pred in po čiščenju zobnega kamna.

 

Za naročilo na storitev nam lahko pošljete elektronsko sporočilo na info@tdent.si ali pa nas pokličete na tel. 04080253