Zobni implantanti

Image

Delovni čas

  • Ponedeljek 13:00 - 19:30
  • Torek 07:00 - 13:30
  • Sreda 13:00 - 19:30
  • Četrtek 07:00 - 13:30
  • Petek 07:00 - 13:00

Zobni implantanti

Zobni implantant

Zobni implantati so umetne zobne korenine. S kirurškim posegom so vsajene v kost čeljusti. Implantati nadomeščajo korenine zob. Zobni implantati uspešno nadomestijo funkcijo naravne korenine in hkrati preprečujejo izgubo kosti, kjer je prej bil izgubljeni zob..

 

Z zobnimi implantati lahko brez večjih težav ohranimo višino ugriza, funkcijo žvečenja in izgled.

 

Implantat je vijak, ki se ga namesti v kost. Implantat se sčasoma vraste v kost , ta proces poteka nekaj mesecev. Z implantati lahko nadomestimo posamezne zobe ali lahko tudi več zob.

 

Proces:

 

Implantat se vstavi v kost s kirurškim postopkom. Dlesen se zašije in počakati je potrebno 3 – 4 mesece, da se implantat vraste.

Po preteku 3-4 mesecev se preveri vraščenost implantata. Če je vse v redu se naredi odtis in vstavi povezovalni element, abutment.

 

 

 

 

 

 

 

Zobna prevleka na implantatu opravlja enako funkcijo kot naraven zob. Za nadomeščanje zoba z implantatom se izognemo tudi brušenja sosednjih zob. To pride prav v primerih, ko sta sosednja zoba zdrava in bi jih bilo neprimerno uničiti zaradi vgradnje mostička. Implantat lažje čistimo kot mostiček, saj lahko z zobno nitko dobro dosežemo medzobni prostor.

RAZLIČNI NAČINI NADOMEŠČANJA ZOB Z ZOBNIMI IMPLANTANTI

 

Nadomeščanje posameznega zoba

Nadomeščanje zob z več implantati

Fiksna namestitev vseh zob z implantati