Konzervativa

Image

Delovni čas

  • Ponedeljek 13:00 - 19:30
  • Torek 07:00 - 13:30
  • Sreda 13:00 - 19:30
  • Četrtek 07:00 - 13:30
  • Petek 07:00 - 13:00

kathrym Cooper

Konzervativa

Bele zalivke

Karies je nalezljiva bolezen zob, ki nastane zaradi številnih med sabo prepletenih dejavnikov (prehranjevalne navade, sestava sline, ustna higiena, itd.). Karies povzročajo kariogene bakterije, ki na zobni površini razgrajujejo ogljikove hidrate, pri čemer pa kot stranski produkt nastajajo kisline, ki raztapljajo zobe.

 

Pacienti želijo velikokrat zamenjati neprivlačne sive amalgamske zalivke z belimi. Potrebna je skrbna odstranitev amalgama s pomočjo posebnih nastavkov na sesalcu. Tako preprečimo vdihavanje in požiranje amalgama.

 

Nudimo vam kvalitetno izdelavo kvalitetnih in estetskih belih zalivk iz kakovostnih kompozitnih materialov.

 

Izdelava traja navadno do ene ure, saj se kompozit lepi na zobe v tankih plasteh ter postopoma trdi z lučko. Na koncu je potrebno zalivko obdelati z različnimi instrumenti ter prilagoditi njeno višino.

 

Njihova prednost je estetski in naraven videz, velik adut belih zalivk pa je dejstvo, da je potrebno odstraniti precej manj zoba kot pri amalgamski zalivki.

Amalgamska zalivka
Bela zalivka

Za naročilo na konzervativo nam lahko pošljete elektronsko sporočilo na info@tdent.si ali pa nas pokličete na tel. 040802532